Ruski predsednik Vladimir Putin pustio je danas u saobraćaj železnički most između Rusije i Krima koji je s dužinom od 19 kilometara najduži u Evropi. Novi železnički most - nekadašnji rekoreder Učitaj još Učitaj manje Beograd je grad inovacija sa infrastrukturnim objektima koji drže rekorde po svojoj visini ili dužini. rešenja "Prokop").Most je dvokolosečni na oko 250m uzvodno od starog železničkog mosta.Most ima ukupnu dužinu od 1928m, od čega su prilazi na desnoj obali 579m, prilazi na levoj obali 791m i centralni deo iznad Save i zimovnika … Watch Queue Queue. Novi železnički most je železnički most preko reke Save u Beogradu.Izgrađen je u sklopu rekonstrukcije beogradskog železničkog čvora (tzv. Najava iz preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. da će u sklopu rekonstrukcije pruge Novi Sad – Orlovat – Zrenjanin stari železnički most na Begeju biti uklonjen i zamenjen novim, motivisala je stanovnike obližnjeg naselja Ruža Šulman na malu akciju. Most danas.
This video is unavailable. Preko njega saobraćaju vozovi između Srema i beogradske Glavne železničke stanice.

U sklopu tih planova je i zamena sadašnjeg mosta, novim.Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl Današnji stari železnički most izgrađen je po završetku Drugog svetskog rata, u okviru ratne reparacije i bio je jedini beogradski železnički most preko Save sve do izgradnje Novog železničkog mosta, 1979. godine.Dugačak je 350, a visok 12 metara. Novi čelični most biće dvokolosečan, dug 322,5 metara i težak 2.400 tona, a gradi se u okviru radova na izgradnji nove dvokolosečne pruge Gilje-Ćuprija-Paraćin duge 10,2 kilometra. Jedan od članova grupe „Naselje Ruža Šulman“, grupe koja je postala poznata široj javnosti nakon snimanja filma – Bio je ovo prilično emotivan skup. Za glavni projekat je izabran Prilazne konstrukcije na levoj obali su kontinualni nosači od Glavni raspon premošćuje korito reke Save, a raspon od 85m ulaz u zimovnik na novobeogradskoj strani.

Jedan od članova grupe „Naselje Ruža Šulman“, grupe koja je postala poznata široj javnosti nakon snimanja […] ... Putin lično pustio u saobraćaj novi železnički pravac (VIDEO) Planeta 23.12.2019. Prema ugovoru, posao bi trebalo da bude završen u … Kompanija China Shandong International Economic & Technical ogranak Beograd, raspisala je tender za idejni projekat auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad.Na putu je planirano da bude izgrađeno 12 petlji, tri mosta i jedan železnički most. U cilju iznalaženja rešenja za glavnu mostovsku konstrukciju, urađeno je osam modela. Novi Sad - Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je povodom 75 godina od oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu predložio da se novi drumsko-železnički most nazove "Most 23. oktobra".

Novi železnički most je izgrađen 1979. godine i premošćava Savu u blizini Ade Ciganlije. foto: lsvns.rs Inicijativa da se novi most nazove… » 13:43h. U pogledu zahtevanog plovnog gabarita najpre je zahtevano da iznosi u centralnom rasponu 150m sa 7,5m, a zatim je izvršena korekcija s time što je ostavljena mogućnost i za rečni stub u plovnom putu (fundiran u rečnom koritu) sa dva plovna gabarita širine od po 100m. Izgrađen je u okviru projekta izgradnje nove glavne železničke stanice "Prokop". Izdvojila su se dva; plitak uklješteni luk i greda sa kosim zategama; oba sa glavnim rasponom od oko 250m. Volimo svaki deo našeg naselja pa tako i ovaj most za kojeg mnoge od nas vežu svakojake uspomene. Izgradnja mosta je trajala 4 godine, od 1975. do 1979.
Projektno rešenje trebalo je da pored estetskih zahteva gradskog mosta ispuni i funkcionalne uslove provođenja trase pruge kao i ostale uslove propisane detaljnim urbanističkim planom. Novi železnički most u Beogradu je dvokolosečni železnički most preko reke Save i nalazi se 250 metara uzvodno od starog železničkog mosta. Železnički most u Zrenjaninu, na delu pruge Zrenjanin – Zrenjanin fabrika stanica, uskoro će biti zamenjen novim, saznaje portal zrenjaninski.com.. Posao zamene mosta poveren je beogradskoj firmi „Mostogradnja“. Stari železnički most premošćava Savu u blizini Beogradskog sajma. Okupili su se i ljudi sa preke strane sa „Berberskog“ – kaže Miroslav Mihajlović inicijator okupljanja.Kako saznajemo „Železnice Srbije“ će kada počne rekonstrukcija pruge Novi Sad – Subotica kompletan teretni saobraćaj  preusmeriti pravcem Novi Sad – Orlovat – Zrenjanin – Kikinda – Subotica. 13:43h 23.12.2019.

Stari železnički most, koji je sagrađen pre tačno 135 godina i nekoliko puta rušen, danas je skoro pa potpuno napušten i zarastao u korov, a njegovim šinama s vremena na vreme prođe tek poneki "zalutali" voz. Watch Queue Queue