Tahun 2005 (Biasiswa) Tahun 2009 hingga kini (Pinjaman Penuh Tanpa Faedah) 2: Tujuan Pelaksanaan: Membantu generasi baru FELDA khususnya pelajar lepasan SPM untuk menyambung pengajian ke peringkat lebih tinggi. Untuk mendapat info biasiswa terkini yang ditawarkan dari masa ke semasa, boleh melayari laman rasmi biasiswa dengan klik pada pautan berikut : BIASISWA AFTERSCHOOL. Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) telah ditubuhkan pada 1 Julai 1956 di bawah Ordinan Kemajuan Tanah 1956.

Sebagai satu daripada usaha berterusan FELDA untuk menyediakan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan, FELDA amat menghargai sekiranya pihak tuan/puan dapat meluangkan sedikit masa mengisi borang kaji selidik untuk pembangunan Portal Rasmi FELDA yang baru.Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) telah ditubuhkan pada 1 Julai 1956 di bawah Ordinan Kemajuan Tanah 1956. Muat Turun. Felda Global Scholarship Award will be offered  from time-to-time for interested and qualified student to apply for this scholarship. Balasan. 3: Kaedah Pelaksanaan: Pemberian geran sebanyak RM5,000.00 untuk keseluruhan pengajian. Biasiswa Felda belum/tidak buka ke tahun ini? Mohon Atas Talian. Anda digalakkan POST/TULIS pertanyaan anda (jika ada) di rungan komen. Kursus Peringkat Sijil Tahap 1,2 & 3 dan penambahan kursus Tahap 4 (Diploma Kemahiran Malaysia (DKM) untuk beberapa kolej seperti di lampiranProgram ini turut memperkenalkan mata pelajaran Pengajian FELDA merangkumi merangkumi sejarah dan latar belakang FELDA, organisasi, perniagaan dan tanggungjawab sosial korporat (CSR) FELDA sebagai mata pelajaran wajib kepada graduan warga FELDA. Membantu meringankan beban pelajar. Balasan. Unknown 16 November 2019 2:47 PTG. ... Biasiswa Yayasan Telekom Malaysia 2019. Sebelum membuat permohonan sebaiknya anda membaca artikel kami terdahulu mengenai syarat kelayakan yang diperlukan untuk memohon BKP. Balas Padam. ... Biasiswa Felda Global Ventures (FGV) 2016.

Jika ada, bilakah tarikh permohonan dibuka untuk 2019. Balas. permohonan pinjaman MARA untuk 2020 dah buka ke ? Felda Global Ventures Holdings Berhad invites SPM leavers to apply for this scholarship award. Biasiswa Perbadanan Insurans Deposit Malaysia (PIDM) 2018 .

Iklan (BM) Iklan (English) Contoh Borang Permohonan. 11, Persiaran KLCC, 50088 Kuala Lumpur, Malaysia.Paparan terbaik menggunakan pelayar popular dan terkini dengan minimum resolusi 1280 x 1024 piksel dan ke atas. Terima Kasih. Anda juga boleh merujuk kepada perkongsian maklumat mengenai nilai jumlah tajaan biasiswa BKP mengikut aliran kursus e.g Aliran Sastera ATAU Aliran Sains.

Deadline Note: Biasiswa Felda (Felda Scholarship) for this year not open for application yet. Komen dengan berhemah.

Biasiswa Fair & lovely 2018. Balas.
Untuk membuat permohonan Biasiswa Kecil Persekutuan anda boleh layari pautan (link) di bawah. Deadline A… Tengok website permohonan online belum ada untuk tahun ini kan...Biasiswa Felda (Felda Scholarship) untuk tahun ini belum ada. Visit Yayasan Felda official website before submitting your scholarship application through Borang Permohonan Biasiswa Yayasan Felda. Students who are interested to apply this Felda scholarship awards are encouraged to submit your scholarship application online through Borang Permohonan Biasiswa Yayasan Felda Online.For more and latest info about permohonan Biasiswa Yayasan Felda contact the scholarship provider directly or visit their official website.

Kaedah Permohonan. Calon-calon yang berminat boleh membuat permohonan melalui laman web Kumpulan Felda Global di www.feldaglobal.com sebelum 30 Mac 2014 keterangan lanjut.. Terma dan Syarat. Biasiswa Khazanah Watan 2018.
Balas Padam. Kami akan update site ini dari masa ke semasa jika ada kemaskini terbaru mengenai biasiswa ini.NOTE: Sila share info ini kepada kawan-kawan anda di FACEBOOK. Biasiswa ini terbuka kepada pemohon yang ingin melanjutkan pengajian ke peringkat foundation dan ijazah pertama di Multimedia Malaysia University (MMU) dan universiti awam terpilih.

Biasiswa Tunku Abdul Rahman (BTAR) 2018.

Permohonan Biasiswa. Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan, Menara FELDA, Platinum Park, No. * * Terima kasih kerana mengunjungi Portal Rasmi FELDA. Biasiswa PIDM Undergraduate Scholarship 2020 Scholarship Info The programme is intended to reach out to deserving Malaysians who are in need of financial aid to pursue their education.